lebah mari hinggap jap lagi |
yang penting sedap |
2 cawan tepung gandum
1/2 Sudu teh dry yeast
1/4 Sudu teh garam
½ sudu teh baking powder
1 sudu besar gula pasir
¼ cawan susu cair
¼ cawan margerin
1/2 cawan air
**Almond flakes, pumpkin seeds n bijan hitam - nak murah guna peanut flake...
cara :
masukkan semua bahan dalam mixer pukul selama 7 minit. Rehat doh 1 jam. bulatkan kecil-kecil tunggu sehingga naik 2 kali ganda.
sos butterscotch
1/2 cup brown sugar ( soft)
1/2 tin susu cair
A pinch of salt
1/2 tsp vanilla essence
25g butter
Cara :
Cairkan butter, masukkan gula perang. Masak hingga cair. Masukkan susu. Siap kat sini derhaka sikit saya masukkan sedikit bancuhan tepung agar sos pekat .
Resepi yang dinyatakan diatas adalah untuk versi jual kat kantin ...
Selamat mencuba
No comments:
Post a Comment