siap dihidangkan, kastard masuk dari bawah |
bakar hingga garing |
Cream Puff
Surber: ubah suai dari buku Joy of Baking
10 Biji Telur
2 sudu esen vanilla
600g
tepung gamdum
400g
margerin J
2
sudu besar gula J
½
susu garam J
1
litre air J
Cara:
Panaskan J
sehingga mendidih masukkan tepung biarkan sejuk. Masukkan telur satu- satu dan vanilla
Kastard
1 tin susu
1 litre air
100g tepung jagung
210g gula
2 sudu besar tepung kastard
Cara:
Satukan semua bahan, masak atas api.
Durian Custard Cream
500ml milk
100gm sweet durian flesh (I don’t think D24 works well here, due to the bitterness, unless u like it that way)
1 large egg
80gm sugar or more
2 level Tbsp custard powder
2 level Tbsp all purpose flour
cara:
masukkan dalam kuali semua kacau hingga masak.
No comments:
Post a Comment