bakar dalam dua loyang agar kekal lembabnya |
hias ikut keativiti anda |
salut semua .... |
Bakar dalam 2 loyang |
kek potong |
Resepi kek carot
sumber: Intan berlian
2 cawan tepung serba guna
1 1/2 sudu teh baking powder
1 sudu teh baking soda
1/2 sudu teh garam
1 1/2 sudu teh cinnamon powder -letak jika tak der pantang
4 biji telur
1 1/2 cawan (300gm) gula halus - kurangkan jika anda pengidap diabetes
1 cawan (240ml) minyak sayur/minyak jagung- minyak masak pun boleh
2 sudu teh esen vanilla
1 biji parutan kulit oren - letak jika ada
1 cawan (100gm) walnut (dibakar & dicincang)
2 1/2 cawan carrot diparut
cara-cara
Satukan bahan kering: ayak
pukul dengan wisk telur dan minyak, masukkan bahan kering dan masukkan bahan yang terringgal ...
bakar dalam 2 loyang pada suhu 180 celcius. dah berbau angkat, hias bila sejuk....
cara-cara
Satukan bahan kering: ayak
pukul dengan wisk telur dan minyak, masukkan bahan kering dan masukkan bahan yang terringgal ...
bakar dalam 2 loyang pada suhu 180 celcius. dah berbau angkat, hias bila sejuk....
RESEPI CREAM CHEESE FROSTING:
250gm cream cheese
125gm butter
120g gula icingCARA-CARANYA:
Masukkan semua bahan diatas- pukul hingga kembang
No comments:
Post a Comment