Wednesday 18 September 2013

Tart telur

Yang ini kali ke empat buat baru ada rupa

Bahagian yang sedap...

Add caption

Resepi dari buku... My Tart Heart


Hai pembaca blog ....
Kali ini saya berjaya membuat tart yang mazelus sedapnya.. selepas menggugle say jumpa kenapa tart saya tak jadi....kat sini saya sertakan resepi kulit yang sedap

Resepi Kulit Tart
 Sumber: Buku kat atas nanti nak pastikan nama buku tu....
250g Tepung Gamdum ( dadukan)
170g Butter
40g Telur
15g susu tepung
1/2 susu teh esen vanila
Campurkan semua uli sampai semua tak melekat kat tangan jika gak lembik tambah tepung sikit.
bolehlah masukkan dalam acuan yang sesuai

Untuk Filling guna resepi kat atas...
Satukan semua bahan kat atas dan simpan dalam perti ais 30minit... tuang dalam kulit yang belum bakar tu..
Bakar pada suhu 170 darjah celcius selama boleh masak.. selamat mencuba
hasil tart cheese yang pertama

resepinya akan diupload nanti

.



No comments:

Post a Comment