Tuesday 9 April 2013

KEK CAROT WALNUT MOIST

bakar dalam dua loyang agar kekal lembabnya

hias ikut keativiti anda


salut semua ....



Bakar dalam 2 loyang
kek potong

Resepi kek carot
sumber: Intan berlian
2 cawan   tepung serba guna
1 1/2  sudu teh baking powder
1 sudu teh baking soda
1/2 sudu teh garam
1 1/2 sudu teh cinnamon powder -letak jika tak der pantang
4 biji telur
1 1/2 cawan (300gm) gula halus - kurangkan jika anda pengidap diabetes
1 cawan (240ml) minyak sayur/minyak jagung- minyak masak pun boleh
2 sudu teh esen vanilla
1 biji parutan kulit oren - letak jika ada
1 cawan (100gm) walnut (dibakar & dicincang) 
2 1/2 cawan  carrot  diparut

cara-cara
Satukan bahan kering: ayak
pukul dengan wisk telur dan minyak, masukkan bahan kering dan masukkan bahan yang terringgal ...
bakar dalam 2 loyang pada suhu 180 celcius. dah berbau angkat, hias bila sejuk....

RESEPI CREAM CHEESE FROSTING:


250gm cream cheese
125gm butter
120g gula icing


CARA-CARANYA:


 Masukkan semua bahan diatas- pukul hingga kembang

No comments:

Post a Comment